Over mij

Mijn naam is Lars Hermesdorf. Ik ben 58 jaar en verdiep me al vijfendertig jaar (sinds 1988) in diverse vormen van astrologie, waardoor mijn inzicht continu groeit. Inmiddels heb ik vele consulten gegeven aan mensen op hun uiterlijke en innerlijke ontwikkelingspad, en hen zo ondersteund bij het verwerven van (zelf)inzicht. Sinds 2017 doe ik dat in mijn praktijk Mandorla. 

Om me verder te bekwamen in het edele metier van astroloog, heb ik de vierjarige opleiding tot professioneel astroloog gedaan bij Caelestis, School voor Astrologie, Bewustzijn en Spiritualiteit te Utrecht. En in dit kader heb ik ook verspreid over twee jaar deelgenomen aan een educatief uitwisselingstraject met de Blue Rose - School of Astrology in Ierland. In 2020 behaalde ik het diploma erkend praktijkvoerend astroloog geaccrediteerd door de twee landelijke beroepsverenigingen voor astrologie: AVN en ASAS. Ik ben geregistreerd als erkend praktijkvoerend lid van de ASAS.

Daarnaast heb ik de vierjarige opleiding transpersoonlijke psychologie gedaan aan de Academie voor Geesteswetenschappen, eveneens te Utrecht, en behaalde daarmee in 2021 het diploma transpersoonlijk counselor

Bij beide studies ben ik afgestudeerd met de scriptie: Hemels gerei voor helder gewaarzijn: Synergie van transpersoonlijke astrologie en transpersoonlijke psychologie - Over de waarde van astrologie in de 21e eeuw. Momenteel ben ik bezig deze scriptie te bewerken tot een boek.

Sinds 2021 ben ik docent astrologie bij Caelestis, en docent transpersoonlijke counseling, en zingeving & levensbestemming aan de Academie voor Geesteswetenschappen. 

Na een studie muziekwetenschap (inclusief cultuurfilosofie en ontwikkelingspsychologie) aan de Universiteit van Amsterdam, en na de pedagogische academie ben ik jarenlang werkzaam geweest in het onderwijs. 

Daarnaast ben ik ruim veertig jaar muzikaal actief en bezig met autodidacte studie van westerse en oosterse filosofie, meditatie, mystiek, esoterie, spiritualiteit, non-dualiteit (advaita en dzokchen), spiral dynamics, (integral) human design en integrale benaderingen van het leven. Op vele en lange reizen heb ik meerdere Afrikaanse en Aziatische culturen van binnenuit leren kennen.

Al sinds mijn jeugd ben ik vertrouwd met meditatie en bijzondere bewustzijnservaringen, waaronder: mystieke eenheidservaringen, ervaringen van synchroniciteit, intuïtieve waarnemingen en inzichten, alsook voorspellende en lucide dromen. Ik ben van nature vertrouwd met helder gewaarzijn / non-duaal gewaarzijn.

Een gouden draad in mijn leven is een diepgaande interesse in bewustzijn, ontwikkelings- en bewustwordingsprocessen (emotioneel, mentaal, spiritueel en relationeel) en het begeleiden daarvan door mensen inzicht te geven in wat ze zoal tegenkomen op hun ziels- en levensweg.

Ik bied een luisterend oor vanuit oordeelloos gewaarzijn. Ik kan je begeleiden om ordening en helderheid te scheppen in de chaos van innerlijke worstelingen, strubbelingen en dilemma’s.

Veel mensen geven me na sessies terug dat ze zich gezien en in hun wezen gekend voelen. Ze noemen telkens weer mijn openheid, sensitiviteit en oordeelloosheid. Ze ervaren in mij een wezenlijk klankbord voor hun levensvragen en levensproblemen en voelen een groot vertrouwen om daarover met mij te spreken.(Fotocredits: Hans Tibben)